Vertrouwenspersoon
Vertrouwenspersoon
Op zoek naar een extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit voor uw kantoor of bedrijf? Als extern vertrouwenspersoon sta ik graag tot uw dienst. Wat kan ik voor u betekenen.
Als vertrouwenspersoon draag ik bij aan een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Dat doe ik door een medewerker die een klacht heeft op te vangen, te begeleiden en samen te zoeken naar een oplossing voor de klacht. Dat leidt doorgaans tot een voor de medewerker bevredigende oplossing van de klacht waardoor hij weer in een veilige werkomgeving de werkzaamheden kan hervatten. Daar is vooraleerst deze werknemer bij gebaat! Maar, ook u als werkgever bent daarbij uiteindelijk gebaat, omdat het kan voorkomen dat de medewerker kiest voor het zoeken van zijn gelijk via de media of een juridische procedure. Die laatste keuzes zijn voor een werkgever zeer onaantrekkelijk, het kan het imago van het bedrijf schaden. Getuige ook de gevallen die recent in de media aan de orde zijn gekomen. Als extern vertrouwenspersoon neem ik deze taak graag op mij.
Als externe vertrouwenspersoon lever ik verder een bijdrage aan de activiteiten binnen uw bedrijf die gericht zijn op het voorkomen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen en aan het optimaliseren van de kwaliteit van de veiligheid van de individuele medewerker. Denk aan beleidsregels zoals een meldscode integriteit of een gedragscode ongewenste omgangsvormen.
Daarnaast zal ik het bestuur en management kunnen adviseren over sociale veiligheid en integriteit binnen uw organisatie. Daarin ben ik graag uw sparringpartner.
Mijn specialisme, de advocatuur. Mijn meerwaarde als vertrouwenspersoon voor de advocatuur ligt niet alleen in de ervaring die ik heb opgedaan vor de NOVA via Lawcare (vanaf 2018), maar ook in de kennis en ervaring die ik als advocaat ‘in het veld’ heb opgedaan. Ik ken de valkuilen van de patroon-stagiaire relatie, de spanning die kan worden ervaren in maatschappen, de werk- en urendruk die door stagiaires kan worden gevoeld (met een jong gezin en sociaal leven) en de soms wat ‘vrije’ sociale omgangsvormen en -normen binnen de advocatuur. Veel advocatenkantoren kennen een hiërarchische organisatiestructuur (stagiair, medewerker, partner) die enerzijds dominantie en anderzijds afhankelijkheid kan creëren van de één ten opzichte van de ander. Deze voor de advocatuur kenmerkende omstandigheden kunnen leiden tot ongewenste omgangsvormen.